19/8/10

24 de setembre. Mare de Déu de la Mercè, patrona de la part alta del carrer del Pont

La part alta del carrer del Pont de Manlleu (des del carrer de la Font al carrer de Sant Jordi) té la Mare de Déu de la Mercè com a patrona. Per aquest motiu venera una imatge, col•locada en data incerta del segle XIX, en un del edificis; segons el notari i historiador Domènec Torrent i Garriga, el 1893 ja s’hi havia posat.
La Mare de Déu de la Mercè és la patrona dels captius i per aquest motiu la Verge i el nen Jesús són acompanyats de dues figures, ofertes per una veïna amb motiu d’una prometença, que simbolitzen presos o esclaus.

Per la Guerra Civil devia ser amagada ja que es va restituir el 14 de maig de 1939 amb benedicció a l’església parroquial de Santa Maria que per aquella època s’havia improvisat sobre les restes de l’antic temple enderrocat.
Cada any es feia una festa que se celebra des del segle XIX. Actualment encara es resa el rosari i seguidament es fa un ressopó entre els veïns; també se celebra una missa a la parròquia, el diumenge més proper, i es prega pels veïns del carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.